Paracas och Ballestas-öarna

Efter Lima åkte vi vidare till staden Paracas, där huvudattraktionen var Ballestas-öarna.

Ballestas-öarna är en samling av små öar med spännande vildliv och kallas ibland för ”fattigmans Galápagos”. På båtturen dit blev vi välkomnade av en stor flock pelikaner som flög över oss, och vi åkte förbi en fiskarbåt där sjölejon lekte i nätet och försökte stjäla fiskarnas fångst.

DSC04158

DSC04167

När vi kom fram till öarna började vi med att se ”el Candelabro”, en sandmålning längs bergskanten. Det är oklart exakt vad den användes för, men troligtvis var det någon form av vägvisare.

DSC04183

Sen åkte vi vidare mot en grottformation där det var fullt med sjölejon. De var väldigt lugna och brydde sig inte alls om att vi var där. De flesta låg bara och sov.

DSC04198

Överallt på öarna kunde man hitta enorma flockar av fågelarten ”Boobies”. Boobies är särskilt kända för att kunna ha blå fötter, dock hittade vi inte en enda sådan på dessa öar.

DSC04253 DSC04211

Uppe på en kulle såg vi en liten grupp pingviner vandra omkring, men det var de enda vi såg på hela turen. Sen åkte vi runt alla öar och fick se både sjölejon och boobies på nära håll. Än en gång brydde de sig inte om att vi var där, utan låg bara på klipporna och latade sig.

DSC04267 DSC04258

//Stefan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *