Nazca och de mystiska linjerna

Efter Ica reste vi till Nazca torsdagen 18/12 och bodde på ett jättefint hostel. Här i Nazca skulle vi göra nånting vi hade sett fram emot hela resan: Se de berömda Nazca-linjerna!

Nazca-linjerna är mönster, eller ”geoglyfer”, som är ritade över hela Nazca-öknen och antingen föreställer en särskild figur (till exempel en kollibri, spindel, människa och liknande) eller är ”bara” ett väldigt streck. Varför dessa geoglyfer är ritade från början är det ingen som vet, men forskare misstänker att de antingen användes för att kommunicera med gudarna, eller att de användes som en sorts kalender.

På vägen till hostelet stannade vi vid ett utkikstorn där det gick att se två figurer: ett träd, och två händer. Både jag och Daniella tycker dock att ”händerna” snarare ser ut som en liten fågel eller en kyckling.

DSC04363

Trädet

DSC04360

Händerna (Eller ”kycklingen”)

DSC04362 DSC04366

Dagen efter begav vi oss till en flygplats där vi fick flyga i en Cessna 205 i cirka en halvtimme och se ett urval av de mest kända geoglyferna. Det var riktigt häftigt att få se med egna ögon, men Daniella tyckte det var lite otäckt att flyga.

DSC04376

DSC04382 Valen. Väldigt svår att se på denna bild. Den är ritad med smala streck och korsar den tjocka linjen strax nedanför till höger om vingspetsen.

DSC04385

Trapezoid. Strax till höger om mitten.

DSC04391

Astronauten. Målad på den svarta delen av berget nedanför mitten.

DSC04394

Kollibrin. En av de vackraste och mest kända geoglyferna.

//Stefan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *