Huanchaco – lerstaden Chan Chan och Huaca del sol y del la luna.

11/12 spenderade vi i Huanchaco, där man antingen hade möjlighet att sola och bada, eller att se massa gamla ruiner. Vi hoppade på bussen till ruinerna.

Först åkte vi till lerstaden Chan chan, som står med på UNESCO:s världsarvslista och är ruinerna efter världens största lerstad. Här levde en indianstam innan inkaindianerna kom och drev bort dem och stängde staden. Vi var och besökte ett av palatsen som fanns i staden. Varje gång en kung dog så stängde de hans palats och byggde ett nytt. Väldigt kostnadseffektivt. Säkert ett bra sätt att undvika att bli lönnmördad på.

DSC03949 DSC03969 DSC03964 DSC03975När vi hade lämnat Chan chan åkte vi vidare till ruinen efter en annan stad där det också hade bott en indianstam innan inkaindianerna kom och förstörde för dem. Här fanns det två tempel som hette Huaca del la sol y del la luna. Dessa tempel påminde lite om Chan chan, men dessa var bättre bevarade och man kunde se vilka färger alla inristningar i väggarna och så hade haft på vissa ställen. Mycket var riktigt fint! Det som var häftigt här var också att de fortfarande håller på att göra utgrävningar på platsen, så ingen vet vad de kommer hitta härnäst.

DSC04022 DSC04018 DSC04001 DSC04015 DSC03995

När vi kom tillbaka till Huanchaco tog vi det lugnt och åt en supergod middag bestående av färsk fisk, skaldjur och bläckfisk. Hittils det bästa vi ätit!DSC04033 DSC04037 DSC03946

//Daniella

 

One thought on “Huanchaco – lerstaden Chan Chan och Huaca del sol y del la luna.

  1. Anna says:

    Hej,
    Det är så kul att läsa om er fantastiska resa och se alla bilder från ert äventyr. Njut av varje minut!!! Här hemma är det grått och kallt!
    Kram till er alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *